INFORMATION

SÅ ARBETAR VI

Vill du veta hur vi jobbar? klicka nedan för att

läsa mer.

OM OSS

Vill du veta mer om oss?

Klicka nedan för att

läsa mer

Så arbetar vi


Skräddarsytt

Ett skräddat plagg innehåller tillskärning, handsömnad och ett stort mått av personlig tillpassning och service. Det går alltså inte att jämföra med fabrikstillverkade plagg. Våra kroppar är inte helt symmetriska och detta justerar jag när jag ritar ditt mönster. Dessutom kanske du är en storlek upptill och en helt annat nedtill.

Om du tvekar mellan att köpa ett färdigt plagg i butik och jämför det med ett plagg uppsytt hos mig så är det några saker du bör tänka på.
Det färdigsydda plagget är fabrikstillverkat, sytt på ackord och där det ska gå så snabbt som möjligt. Dessutom är det sytt efter ett standardmått som utgår från att alla med en storlek ser likadana ut.

Ett skräddat plagg är designat efter dina önskemål, dina mått och ditt materialval. Du får alltså ett plagg som inte bärs av någon annan – du får alltså ett helt unikt plagg som passar just din kropp.

Så arbetar vi


Arbetsgången

Vid vårt första möte berättar du om dina tankar, idéer och önskemål. Har du en tygbit eller bild som fungerar som inspiration – tag med det till mig. Utifrån det diskuterar vi modell och materialval. Här är det viktigt att du informerar mig och är tydlig med vad du önskar. 

När vi kommit så långt i processen ritar jag ett mönster och sedan syr upp i lakansväv som du får prova. I det läget justerar jag passformen och du ser om det är vad du tänkt dig. Nästa steg är att klippa till i det riktiga tyget. Under processen vill jag att du kommer två eller tre gånger för att prova plagget.

Så arbetar vi


Eget material

Har du hittat eller köpt ett material du vill ha fungerar det självklart. Behöver du hjälp att hitta ett passande tyg till ditt plagg så kan jag givetvis ge dig vägledning om vad som skulle kunna passa just dina önskemål.

Copyright © Håkan Larsson, All rights reserved

Så arbetar vi


Leveranstid

Vid nysömnad av ett skräddarsytt plagg tar det ungefär 3-6 månader från beställning till leverans. Ibland kortare och ibland längre. Det vanligste är att man kommer in på 2-3 provningar. Ändringsarbeten och mindre justeringar har givetvis kortare leveranstid.

Det färdiga plagget hämtas sedan av dig personligen då det är önskvärt att slutprovning sker på plats. Detta då jag vill att du ska bli så nöjd att du gärna vill återkomma